30 de juny 2008

La selecció d'Espanya de futbol CAMPIONA D'EUROPA

Cel vermell a Frankfurt. Foto de vigo74. Tots els drets reservats.
No sóc futbolera sempre ho he dit, però me'n alegro que la selecció espanyola guanyés a Alemanya i quedés campiona d'Europa, i me'n alegro també perquè segons diuen, va jugar molt be i s'ho mereixia.
Que voleu que hi faci? no soc futbolera i no m'agrada el futbol (no hi entenc gens), tampoc puc arribar a entendre que aquest esport i joc mogui les passions que mou. També és inexplicable per mi que tot i no agradar-me, estigui contenta quan guanya el Barça. Se m'escapa el perquè, potser l'identifico més que cap altre club amb Catalunya? i això em desperta aquest sentiment de pertinença? El que passa és que si juga Espanya em sento igual, vull que guanyi perquè són compatriotes i ja està, i si juguen millor que cap doncs això "millor"
Ja fa dies que al programa de TV3 EL CLUB se li nota massa la llana al clatell, i avui ha estat bastant vergonyós al meu parer, tant pel que fa als tertulians convidats com els presentadors. Preguntes dirigides per obtenir la resposta que volen, opinions de la talla de'n Puigcercós, manipulació en les preguntes dirigides al públic que han d'enviar SMS (així tenen uns ingressos extres) Comentaris com: és possible que hi hagi tanta gent que te la bandera espanyola a casa?
que és pensen, que tothom a casa hi tenim l'estelada? Anar a alguns llocs concrets i fer les preguntes a qui ja saben que contestaran en castellà per posar en evidència que qui ho celebra no és català. En fi, és veu massa de quin pal van, i s'obliden que fan televisió des d'una cadena estatal i per a tothom. És que de tot, passi el que passi al món o a Espanya, ho aprofiten per manipular i adoctrinar, fan mofa (de manera subtil evidentment) dels Reis i els Prínceps, del President del govern d'Espanya i del de Catalunya, del PSOE i del PSC, alguna vegada també del PP. Amb l'esport passa el mateix, és mofen del Madrid, o destaquen els motociclistes catalans, deixant de banda si els que no ho són han fet bon paper, o els tennistes, i.......... no acabaríem mai. Crec que ja m'he saturat massa i passaré del tot del tros de programa que veia, passant·me als goril·les, cocodrils, lleons o el que sigui que facin de documentals al 33 o a la 2.
Una cita: " En la lluita d'un i el món, s'ha d'estar de part del món "
Franz Kafka