20 de juny 2008

Penalitats d'un còmic.......

Foto de Las van de Gor. Tots els drets reservats.
Avui llegeixo al diari que l'Audiència de Barcelona ha revocat el sobreseïment del judici a Pepe Rubianes per un jutge de Sant Feliu de Llobregat. Diu que el sobreseïment del cas no es va fer de manera correcta i ordena nou judici amb l'acusació "d'ultratge a la nació", demanant-li una multa de 26.500 euros.
El Sr. Pepe Rubianes, tothom el coneix, te unes sortides de mare importants i quan està emprenyat expresa d'una manera "barroera" el que pensa. Però aquest magnífic actor i còmic no deixa de ser una persona més que viu a Catalunya i que en el moment que li varen fer l'entrevista al programa de TV3 el Club, venia de patir a Madrid un linxament i un boicot a l'obra de teatre que ell dirigia (no hi sortia com actor) "Hablemos de Lorca" a més de que tota Catalunya estava patint un boicot general de la resta d'Espanya per tot el que els arribava d'aquí, així com els insults, mentides i xirigotes contra els catalans que ens arribaven des de la gran emissora dels bisbes, la COPE, i per boca del seu locutor "malalt d'enveja i odi" Federico Jiménez Losantos
El que va dir en el programa, tots ho pensàvem, d'aquí els aplaudiments, el que passa és que cap ho va dir en públic ja que no era políticament correcte, i el Sr. Rubianes si, ell pel seu caràcter i com actor acostumat a fer sàtira va patir d'una incontinència verbal en aquells moments.
A l'època del boicot a tot el que venia de Catalunya, les converses entre amics, independentistes o no, eren del mateix to que l'emprat pel Pepe, perquè tots ens sentíem ofesos pel tracte que se'ns estava donant, i el més fluix que es podia sentir era "Espanya, que se la confitin, per ells que són uns intolerants i uns mentiders"
Aquest gallec, arrelat a Catalunya no és mereix això al meu parer, i en el cas de ser condemnat jo proposaria una campanya al seu favor. No posem el carro davant del cavall, ja en parlarem si es dona el cas.
Una cita: " Si veiéssim realment l'univers pot ser l'entendríem "
- Jorge Luis Borges -